Τρελός μάγκας ο Τσίπρας: Τα έσοδα από τις άδειες θα πάνε στις...


Τη δέσμευση ότι τα 246 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών θα πάνε με έκτακτες δράσεις στις ευπαθείς ομάδες έλαβε ο πρωθυπουργός. Ωστόσο, όπως είπε, τις λεπτομέρειες θα τις ανακοινώσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην παράδοση του τμήματος Κορίνθου-Κιάτου της «Ολυμπίας Οδού», ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε απροσδόκητα υψηλό το τίμημα που θα εισπράξει το Δημόσιο από τη δημοπρασία για τις άδειες, το οποίο «δίνει το μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας, ότι η ασυδοσία και η ανομία σε αυτόν τον τόπο σταματάει».

«Μετά από 27 χρόνια ανομίας και ασυδοσίας στον τηλεοπτικό χώρο, μπαίνουν κανόνες, ίσοι για όλους. Οι κυβερνήσεις δεν θα παίζουν πια παιχνίδια για να δίνουν έργα σε ημετέρους και φίλους. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλος το δημόσιο συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Τα 246 εκατ. ευρώ είναι ένα σημαντικό ποσό που δεν είχαμε προϋπολογίσει. Τα 2/3 του ποσού έως το τέλος του 2016 και το υπόλοιπο 1/3 έως το τέλος του 2017 δεσμεύομαι ότι θα κατευθυνθούν μεχρι το τελευταίο ευρώ με έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων και της κοινωνίας που έχει ανάγκη. Τις αναλυτικές ανακοινώσεις θα τις κάνουμε από τη ΔΕΘ.
[post_ad]Εγκαινιάζοντας το πρώτο τμήμα της Ολυμπίας Οδού, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, με το οποίο «βλέπουμε τους πρώτους καρπούς μιας δύσκολης προσπάθειας που έγινε τον τελευταίο 1,5 χρόνο».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2017 θα ολοκληρωθούν τα πέντε μεγάλα οδικά έργα. «Έχουμε βάλει σε τροχιά υλοποίησης όλα τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα», πρόσθεσε.

«Με σκληρή δουλειά εξοικονομήσαμε από τα έργα 765 εκατ. ευρώ. Δίνουμε τη μάχη της ανάκαμψης και της επανόδου στην ανάπτυξη. Αυξήσαμε τις δημόσιες επενδύσεις κατά 250 εκατ. ευρώ, μετά από πολλά χρόνια μείωσής τους.», επεσήμανε.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας σημειώσε ότι «η Ολυμπία και η Ιονία Οδός δεν είναι έργα βιτρίνας. Θα βελτιώσουν σημαντικά τις μετακινήσεις και την ασφάλεια των πολιτών».

«Έχει έρθει η στιγμή η χώρα να σταθεί ξανά στα πόδια της και να αφήσει πίσω τα χρόνια της ύφεσης και της παραγωγικής συρρίκνωσης και να μπει ταυτόχρονα σε μια περίοδο δικαιοσύνης και ισονομίας», τόνισε και κατέληξε πως «χρειάζεται σχέδιο, σκληρή δουλειά και επιμονή».
Τρελός μάγκας ο Τσίπρας: Τα έσοδα από τις άδειες θα πάνε στις... Reviewed by ΣΟΦΙΑ ΙΝΤΟΥ on 5:52 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by The World © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.