Σας ενδιαφέρει: Ποια σχολεία της χώρας δεν θα ανοίξουν την Πέμπτη και γιατί;


Με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ κάνει γνωστό ότι προχωρά σε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11.00 – 14.00) την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου. Όπως έχουν ανακοινώσει δάσκαλοι και καθηγητές, θα συγκεντρωθούν στις 12.30 έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Επομένως κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου όλα τα Δημοτικά σχολεία της χώρας, αφού οι δάσκαλοι έχουν κυρήξει 24ωρη απεργία, ενώ για τρεις ώρες στάση τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11.00 το πρωί!

Στα πλαίσια της κινητοποίησης της ΔΟΕ την Πέμπτη, 15/9/2016 στο Υπουργείο Παιδείας στις 12.30 μ.μ., το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11.00 – 14.00)  και σύμφωνα με την ανακοίνωση της διεκδικεί:    

Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.     Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία.     Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών σε μία φάση σε όλα τα λειτουργικά κενά. Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.  
[post_ad]Στήριξη της Ειδικής αγωγής.    

Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικούμε 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια. Απόσυρση των εγκυκλίων για τις προϋποθέσεις λειτουργίας Ο.Π για τα ΓΕΛ. και των τμημάτων γενικής παιδείας τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ.  

Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.     Επαναφορά της μείωσης του ωραρίου των υπευθύνων στα εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής.  

Εξασφάλιση όλων των νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στις υπηρεσιακές μεταβολές του Σεπτέμβρη τα οποία παραβιάζονται με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Άμεση απόσυρση της εγκυκλίου.  

Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού εκτός ΠΥΣΔΕ.    

Ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών στην εκπαίδευση που επιβάλλονται από τους δανειστές και εφαρμόζονται από την κυβέρνηση.
Σας ενδιαφέρει: Ποια σχολεία της χώρας δεν θα ανοίξουν την Πέμπτη και γιατί; Reviewed by Unknown on 7:39 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by The World © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.