Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Εννιάχρονα κoρίτσια «πωλούν» το σώμα τους για 1,62 ευρώ


Περίπου 500.000 παιδιά υπολογίζεται ότι πέφτουν κάθε χρόνο θύματα του $εξουαλικού «τουρισμού» στη Βραζιλία που τείνει να γίνει η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό παιδιών που υφίστανται καταστάσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης, στον κόσμο.
«Σε μια στροφή σε έναν από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους της Βραζιλίας, μόλις 50 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Ολυμπιακό χωριό του Ρίο ντε Τζανέιρο, κορίτσια από την ηλικία των εννέα χρόνων, πωλούν το σώμα τους στους οδηγούς φορτηγών για χρήματα».

Έτσι αρχίζει το ρεπορτάζ του αυστραλιανού portal, news.com.au, για την Βραζιλία, που είναι η πρώτη νοτιοαμερικανική χώρα στην οποία διοργανώνονται Ολυμπιακοί Αγώνες.

Έξω από τα γήπεδα του τελευταίου Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στην Βραζιλία, 10χρονια κορίτσια πωλούσαν $εξουαλικές «υπηρεσίες» έναντι 6 ρεάλ, ή αλλιώς 1,62 ευρώ…

Πολλές τέτοιες ιστορίες φέρνει στο φως η Meninadanca, μια οργάνωση που εργάζεται ενάντια στην $εξουαλική και κάθε άλλη εκμετάλλευση των παιδιών, στις πόλεις κατά μήκος της BR-116.
[post_ad]Όταν μια ομάδα ακτιβιστών της Meninadanca πήγε στην απομακρυσμένη πόλη του Candido, η οποία διαπερνάται από την BR-116, ανακάλυψε ότι τα ανήλικα κορίτσια της περιοχής προσφέρονται συχνά στους άνδρες… ως «βραβεία» κληρώσεων και στοιχημάτων.

Αλλά ακόμη και οι ακτιβιστές έμειναν έκπληκτοι ακούγοντας τον ψυχολόγο και δημοτικό σύμβουλο, Gleyce Farias, να τους αποκαλύπτει ότι τα παιδιά «απονέμονται» ως «έπαθλα».

Ο ίδιος χρειάστηκε να παρέμβει προκειμένου να αποτρέψει τον γάμο μιας 12χρονης κοπέλας με έναν 60χρονο πλούσιο, για τα χρήματα φυσικά.

«Ένα άλλο 13χρονο κορίτσι κατέληξε στο νοσοκομείο, λόγω $εξουαλικών βασανιστηρίων. Μας είπε πως από τα 9 της την ανάγκαζαν να βλέπει π@ρν@γραφικές ταινίες, με τους άνδρες να πληρώνουν για να τους αγγίζει».

Πίσω από την διοργάνωση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, κρύβεται η αλήθεια. Φτώχεια, εξαθλίωση, φαβέλες
newsbomb.gr
Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Εννιάχρονα κoρίτσια «πωλούν» το σώμα τους για 1,62 ευρώ Reviewed by Unknown on 8:36 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by The World © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.