Η Επιστήμη Μίλησε: ΟΛΑ τα ευτυχισμένα Ζευγάρια έχουν ΑΥΤΑ τα 2 βασικά Χαρακτηριστικά! Εσείς;


Όπως όλα τα καλά πράγματα στην ζωή, οι δυνατές και μακροχρόνιες σχέσεις απαιτούν σκληρή δουλειά και συνεχή προσπάθεια και από τις δύο πλευρές. Αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι τόσο τρομακτικά όσο φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες, υπάρχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά που ορίζουν μια ευτυχισμένη σχέση. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κάτι που όλοι θα έπρεπε να υιοθετήσουμε στην προσωπική μας ζωή – την ευγένεια και την γενναιοδωρία.

Έχοντας ερευνήσει για δεκαετίες χιλιάδες ζευγάρια, οι ψυχολόγοι John και Julie Gottman ανακάλυψαν ότι η ευγένεια “κάνει τα ζευγάρια να κολλήσουν”. Μαζί με την συναισθηματική σταθερότητα, αυτό το χαρακτηριστικό είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στους επιτυχημένους γάμους.[post_ad]Η πιο δύσκολη στιγμή να δείξεις ευγένεια είναι, φυσικά, όταν έχεις μια διαφωνία με τον σύντροφο σου. Αλλά αυτή είναι και η πιο σημαντική στιγμή. Δείχνοντας τον θυμό και την επιθετικότητα σου μπορεί να προκαλέσεις ανεπανόρθωτη ζημιά στην σχέση σας.

“Ευγένεια δεν σημαίνει να μην εκφράζουμε τον θυμό μας, αλλά με βάση αυτή να επιλέγουμε πώς θα τον εκφράσουμε. Μπορείτε να πετάξετε δόρατα στον σύντροφο σας, ή να του εξηγήσετε γιατί είστε πληγωμένοι και θυμωμένοι και αυτός είσαι ο πιο ευγενικός δρόμος”, εξηγεί η Julie Gottman.

Πηγή: fanpage
Η Επιστήμη Μίλησε: ΟΛΑ τα ευτυχισμένα Ζευγάρια έχουν ΑΥΤΑ τα 2 βασικά Χαρακτηριστικά! Εσείς; Reviewed by ΣΟΦΙΑ ΙΝΤΟΥ on 10:16 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by The World © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.