Η σωστή υγιεινή πριν και μετά το σεχ


Για να μη βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να εμφανίσεις κολπίτιδες ή φλεγμονές στα γεννητικά σου όργανα ή να παρουσιάζεις κατά διαστήματα ενοχλήσεις, τσέκαρε τη λίστα με όλα όσα πρέπει να προσέχεις και στο σεχ για να αποφύγεις κάθε δυσάρεστη κατάσταση. Η υγιεινή στο σεχ είναι εξίσου σημαντική με την γενική υγιεινή. Διάβασε μερικές οδηγίες που μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελός σου.

Η καθαριότητα και η υγιεινή του σώματος γενικότερα είναι κάτι που όλοι μαθαίνουμε από το σπίτι μας, ωστόσο οι περισσότεροι έχουμε μαύρα μεσάνυχτα ειδικά για την υγιεινή του σεχ!

1.Το σωστό πλύσιμο των γεννητικών οργάνων Ξέρεις πώς γίνεται το σωστό πλύσιμο των γεννητικών οργάνων; Μήπως εσύ ή ο σύντροφός σου αγνοείτε βασικούς κανόνες σεχουαλικής υγιεινής; Τόσο εσύ, όσο κι εκείνος θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέχετε πάντα την καθαριότητα των γεννητικών οργάνων, τόσο πριν όσο και μετά τη σeξουαλική πράξη για την αποφυγή λοιμώξεων Για εκείνον: Το πλύσιμο του πέους θα πρέπει να γίνεται, αφού τραβηχτεί προς τα κάτω η πόσθη και αποκαλυφθεί όλη η βάλανος, με άφθονο νερό, ώστε εκτός από την εξωτερική καθαριότητα να απομακρυνθεί και το σμήγμα που μαζεύεται κάτω από την πόσθη και το οποίο προκαλεί έντονη οσμή.

Για εσένα: Το σωστό πλύσιμο της ευαίσθητης περιοχής πριν και μετά το σεχ είναι αναγκαίο και στην δικιά σου περίπτωση! Πρόσeξε μόνο διότι σε αρκετές περιπτώσεις από τον υπερβολικό ζήλο για «απολύμανση» μπορεί να κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό, διαταράσσοντας την φυσική χημική ισορροπία του κόλπου σου. Ένα απλό τοπικό πλύσιμο των εξωτερικών γεννητικών οργάνων, με μαλακό σαπούνι και μια απλή κολπική πλύση με σκέτο χλιαρό νεράκι είναι αρκετή για να διατηρήσεις υγιή και καθαρή την ευαίσθητη περιοχή.

Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσεις αρωματικά σαπούνια και αρωματικά υγρά καθαρισμού που επηρεάζουν και καταστρέφουν την ισορροπία του pH του κόλπου και μπορεί να σε κάνει επιρρεπή σε λοιμώξεις όπως μυκητιάσεις, gardenella κ.α. Η χρήση οποιουδήποτε άλλου φαρμακευτικού ή καλλυντικού προϊόντος για κολπικές πλύσεις θα πρέπει να γίνεται μόνο με σύσταση του γιατρού και μόνο για όσο διάστημα χρειάζεται. Συμβουλές και για τους δύο: * Αν δεν έχετε πρόσβαση σε ντους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρά μαντηλάκια για πρόχειρο καθαρισμό της περιοχής και στη συνέχεια να πλυθείτε μόλις επιστρέψετε στο σπίτι.

* Χρησιμοποιείστε διαφορετική πετσέτα για το σκούπισμα των γεννητικών οργάνων κι όχι αυτήν με την οποία θα έχετε σκουπίσει τα πόδια, τα μαλλιά και το υπόλοιπο σώμα. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, το σκούπισμα καλό να είναι να γίνεται ταμποναριστά, ίσα – ίσα για να απορροφηθεί η υγρασία και οπωσδήποτε με καθαρή και στεγνή πετσέτα! * Σε περίπτωση που αποκοιμηθείτε μην πανικοβληθείτε. Ακόμη κι αν περάσουν κάποιες ώρες ή ξεχαστείτε να πλυθείτε κατευθείαν μετά το σεχ δεν θα πάθετε οπωσδήποτε κάτι. Ωστόσο, το ιδανικό είναι να πλένεστε το συντομότερο δυνατό για την αποφυγή κάθε πιθανότητας μολύνσεων.

2. Τα χέρια τα πλύνατε; Έχει σημασία! Ένας άλλος βασικό κανόνα υγιεινής του σeξ που πολλοί αγνοούν είναι το σωστό πλύσιμο των χεριών. Σκέψου πως τα χέρια έχουν την… πρωτοκαθεδρία στο ερωτικό παιχνίδι, οπότε όπως καταλαβαίνεις η καθαριότητά τους επιβάλλεται. Και μπορεί να έχετε πλύνει και οι δύο τα χέρια σας πριν επιδοθείτε σε προκαταρκτικά παιχνίδια, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως ξεμπερδέψατε για τη συνέχεια.

Αν για παράδειγμα κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών παιχνιδιών ή για τις ανάγκες του πρωκτικού ο καλός σου πιάσει με τα δάχτυλά του την περιοχή του πρωκτού, τότε καταλαβαίνεις πως επιβάλλεται να πλύνει τα χέρια του πριν συνεχίσετε με διαφορετικά παιχνίδια. Διότι αν τα δάχτυλά του ή και τα δικά σου έρθουν σε επαφή με την ευαίσθητη περιοχή σου δίχως να έχει προηγηθεί πλύσιμο με σαπούνι τότε υπάρχει μεγάλο ρίσκο για εμφάνιση κάποιας λοίμωξης.

3.Πήγαινε τουαλέτα πριν και μετά το σεχ. Επιβάλλεται! Η ούρηση πριν και μετά το σεχ κρίνεται απαραίτητη και για τα δύο φύλα, καθώς είναι το φυσικό «καθαριστικό» του οργανισμού μας, απομακρύνοντας τυχόν βακτήρια, που μπορεί να εισέλθουν στην ουρήθρα κατά τη σεχουαλική επαφή.

Ο κίνδυνος βέβαια κάποιας λοίμωξης είναι μεγαλύτερος στην περίπτωση των γυναικών, δεδομένου ότι η ουρήθρα της γυναίκας απέχει ελάχιστα από το αιδοίο και τον πρωκτό ενώ είναι πολύ μικρότερη από αυτήν του άνδρα, επιτρέποντας στα βακτήρια να μπουν γρήγορα στην κύστη, ειδικά αν αυτή είναι γεμάτη. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει, πως το ίδιο δεν μπορεί να συμβεί και στον σύντροφό σου, παρόλο που ο κίνδυνος είναι μειωμένος σε σχέση με εσένα.

4. Άλλαξε εσώρουχο αν βράχηκε, ακόμη κι αν έχει στεγνώσει Ισχύει το ίδιο , όπως και στην περίπτωση των εσωρούχων που φοράμε εν ώρα γυμναστικής. Ο ιδρώτας και η υγρασία προσφέρουν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων, φέρνοντας την ουρολοίμωξη ένα βήμα πιο κοντά.

5. Μην ξεχνάς το προφυλακτικό Μην ξεχνάς πως το προφυλακτικό προστατεύει όχι μόνο από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά και από πολλά σeξουαλικώς μεταδιδόμενα. Αυτό ισχύει διπλά όταν δεν έχεις σταθερές σχέσεις και σε κάθε καινούργια γνωριμία, μέχρι να βεβαιωθείς για την κατάσταση της υγείας του συντρόφου σου και διαλέξεις μια άλλη αντισυλληπτική μέθοδο.
[post_ad]6. Mερικές λεπτομέρειες που δεν πρέπει να ξεχνάς. Στοματική υγιεινή: Δε θέλει και μεγάλη επεξήγηση. Η άσχημη ανάσα μπορεί από μόνη της να καταστρέψει μια πολλά υποσχόμενη βραδιά. Το πλύσιμο των δοντιών είναι απαραίτητο και από τους δύο συντρόφους διότι κανένας δε θέλει να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα «θανατηφόρο» από την άσχημη οσμή φιλί.

Όσο για τον σύντροφό σου, έχει έναν ακόμη λόγο να προσέχει ακόμη περισσότερο τη στοματική του υγιεινή καθώς πρόσφατη έρευνα συνδέει τις παθήσεις των ούλων με… στυτική δυσλειτουργία! Τα νύχια χεριών και ποδιών: Δε χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για μανικιούρ & πεντικιούρ – αν και σίγουρα είναι μια γυναικεία απόλαυση – αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να αφήσεις τα νύχια σου στο έλεός τους.

Άλλωστε, όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα χέρια έχουν την πρωτοκαθεδρία στο ερωτικό παιχνίδι, οπότε και τα νύχια σας θα πρέπει να είναι καθαρά και περιποιημένα προς αποφυγή οποιοδήποτε τραυματισμού ή μόλυνσης. Ξύρισμα: Σίγουρα, δεν μπορείς να είσαι όλη την ώρα με δερματάκι βελούδινο και πλήρως αποτριχωμένο αλλά μην αφήνεις την τρίχα, ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή σου να γίνεται δάσος τροπικό.

Θυμήσου πως η τρίχα ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων γι΄αυτό φρόντισε να διατηρείς περιποιημένη την μικρή σου περιοχή. Και μια συμβουλή: Ακόμη κι αν δεν έχεις σεχουαλική δραστηριότητα, θωράκισε την υγεία των γεννητικών οργάνων σου με εξωτερικό πλύσιμο μετά από κάθε αφόδευση, με τον τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω και μην ξεχνάς την καθημερινή αλλαγή του εσωρούχου σου, το οποίο επίσης θα πρέπει να αλλάζεται και κάθε φορά που έχεις ιδρώσει έντονα, όπως για παράδειγμα μετά τη γυμναστική.

 womenonly.gr
Η σωστή υγιεινή πριν και μετά το σεχ Reviewed by ΣΟΦΙΑ ΙΝΤΟΥ on 10:17 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by The World © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.