Πούτιν: Μεγάλα περιθώρια συνεργασίας σε όλους τους τομείς με την Ελλάδα


Για πολύ ουσιαστικές συνομιλίες έκανε λόγο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στις επαφές που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Κατά τις κοινές δηλώσεις τους με τον Έλληνα πρωθυπουργό, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ηγεσία της Ελλάδας για τη θερμή υποδοχή, τονίζοντας ότι εξέτασαν ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών ζητημάτων. Επισήμανε, δε, το πακέτο συμφωνιών που υπεγράφη απόψε, σημειώνοντας ότι οι ρωσοελληνικές σχέσεις συνεργασίας συνεχίζουν με προοδευτική τάση, φέρνοντας ως παράδειγμα το Αφιερωματικό Έτος Ρωσίας-Ελλάδας, σημαντικό μέρος του οποίου είναι η προοπτική της εμπορικής συνεργασίας.[post_ad]Αφού επισήμανε, δε, ότι το διμερές εμπόριο ανήλθε πέρυσι σε 2,7 δισ. δολάρια, ανέφερε ότι μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό συζήτησαν τις προοπτικές για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, ενώ υπογράμμισε ότι τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί η 10η σύνοδος της μικτής διυπουργικής επιτροπής, αναφέροντας ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, στην περαιτέρω ανάπτυξη της οποίας θα συμβάλλει και η σχετική συμφωνία που υπεγράφη σήμερα.

Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι συμφωνήθηκε να δοθεί έμφαση και στον τομέα των επενδύσεων, τονίζοντας ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα από ρωσικής πλευράς είναι 700 εκατ. δολάρια, αλλά και πως υπάρχουν κι άλλα περιθώρια όπως και στον τομέα των μεταφορών. Μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε ότι δόθηκε έμφαση στις συζητήσεις και στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της παιδείας.
Πούτιν: Μεγάλα περιθώρια συνεργασίας σε όλους τους τομείς με την Ελλάδα Reviewed by Unknown on 11:26 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by The World © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.