Σπυράκια: Να τα σπάσω ή όχι; Ιδού η απορία…


Φανταστείτε το εξής σκηνικό. Είναι μια σημαντική στιγμή για εσάς.  Ένα ραντεβού, ένα πάρτι, μια συνέντευξη για δουλειά...  Μπαίνετε στο μπάνιο για να αρχίσετε να ετοιμάζεστε, όταν βλέπετε κάτι ύποπτο στον καθρέφτη: είναι κόκκινο, έτοιμο να εμφανιστεί, ακριβώς στην άκρη της μύτης σας…

Η πρώτη σας αντίδραση; Να ζουλήξετε τον ανεπιθύμητο επισκέπτη! Ωστόσο, οι δερματολόγοι λένε στους ασθενείς τους το ίδιο πράγμα εδώ και δεκαετίες: κάτω τα χέρια από τα σπυράκια! Γιατί, όμως, δεν είναι σωστό να ζουλάμε τα σπυράκια με τα νύχια μας; Ρωτήσαμε τον δερματολόγο Δρα Philippe Beaulieu.
"Πάντα λέω στους ασθενείς να αντιστέκονται στην επιθυμία να πειράξουν τα σπυράκια. Μπορεί να φαίνεται γρήγορη λύση, αλλά το πιθανότερο είναι να κάνετε το πρόβλημα χειρότερο."

Ο λόγος είναι απλός: όταν πιέζετε ένα σπυράκι, στην ουσία καταστρέφετε το δέρμα σας. Έτσι, μπορεί να προκληθεί βλάβη στον μολυσμένο τριχικό θύλακα και να αυξηθεί η φλεγμονή. Αυτό φοβούνται περισσότερο οι δερματολόγοι, καθώς οι έντονες φλεγμονές αφήνουν σημάδια ακμής στο δέρμα. Επίσης, μπορεί να εξαπλώσετε τη μόλυνση σε γειτονικές περιοχές του δέρματος ή να προκαλέσετε νέα μόλυνση με τα νύχια σας.[post_ad]"Είναι αλήθεια ότι το πάτημα των σπυριών είναι μια βλαβερή συνήθεια, που θα πρέπει να αποφεύγεται."
Είναι πολύ απλό. Μερικές φορές η αυτοσυγκράτηση και υπομονή μπορεί να σας ανταμείψει. Μην ξεχνάτε ότι στο φαρμακείο της γειτονιάς σας υπάρχει ένα ολόκληρο οπλοστάσιο με συστατικά που καταπολεμούν την ακμή. Μπορείτε να επιτεθείτε στο πρόβλημα... αλλά όχι με τα νύχια σας.
Σπυράκια: Να τα σπάσω ή όχι; Ιδού η απορία… Reviewed by ΣΟΦΙΑ ΙΝΤΟΥ on 1:13 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by The World © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.