Συγνώμη, αλλά ΝΑΙ θα κακομάθω τα παιδιά μου!


Ήταν σε ένα πάρτυ γενεθλίων μιας φίλης της κόρης μου όταν συνέβη.

 Το μωρό μου το είχα στο δεξί μου πόδι, εκεί που πάντα κάθεται, όταν το μεγαλύτερο παιδί μου, ήρθε λαχανιασμένο κατά πάνω μου φωνάζοντας «Μαμά, Μαμά, πιάσε με!». Έτσι σήκωσα και το άλλο παιδί μου.

 Όταν κουράστηκα, προσπάθησα να βάλω κάτω το παιδί μου. Το σιχαίνεται! Έκανε τα πάντα για να τον σηκώσω. Αναγκαστικά άφησα τον μεγάλο κάτω και να μου πει «Μαμά, σε χρειάζομαι.» με την πιο πειστική φωνή του.

Έτσι βρήκα μια μεγάλη πολυθρόνα που να χωράει και τους τρεις μας και καθίσαμε εκεί μέχρι που βαρέθηκαν. Ο μεγάλος γιος μου είδε ένα παιχνίδι και έφυγε και ο μικρός εντόπισε φαγητό.

 Έδειχνε το φαγητό και γκρίνιαζε. Τον πήρα αγκαλιά και πήγα να του βάλω να φάει. Το παιδί έτρωγε όταν μια κυρία γύρισε προς το μέρος μου και μου είπε: «Καλύτερα να αφήσεις αυτό το μωρό κάτω, δεν θα μάθει ποτέ να περπατάει εάν τον κουβαλάς συνεχώς. Άφησέ τον κάτω, τον κακομαθαίνεις.»

 Γέλασα. Γελάω όταν νιώθω ντροπή.
 «Όχι, ευχαριστώ» απάντησα αφού δεν μου ερχόταν κάτι άλλο στο μυαλό.

 «Καλά, θα κακομάθεις και αυτόν και τον άλλο.» μου είπε καθώς έδειχνε τον άλλο μου γιο.

 Συνέχισα να κρατάω το μωρό μου, όπως πάντα. Γέλασα και πέρασα καλά, αλλά μέσα μου κάτι με έτρωγε. Γιατί δεν υπερασπίστηκα τον εαυτό μου; Γιατί δεν της είπα να κοιτάζει την δουλειά της; Ρώτησα την γνώμη της;

 Έτσι κάθομαι εδώ, πίσω από τον υπολογιστή μου και της απαντάω.[post_ad]Κυρία;

 Εάν κρατάω τα μωρά μου σημαίνει ότι τα κακομαθαίνω; Τότε θα έχω τα πιο κακομαθημένα παιδιά γιατί ποτέ, ποτέ δεν θα αρνηθώ στα παιδιά μου την ζεστασιά, την ασφάλεια και την άνεση της αγκαλιά μου. Το κατάλαβες;

 Ξέρεις τι; Κάποιοι ενήλικες πληρώνουν άλλους ενήλικες να τους αγκαλιάσουν. Ναι, είναι κάτι καινούργιο.Τους λείπει τόσο πολύ η ανθρώπινη στοργή και την βρίσκουν στην αγκαλιά ενός ξένου. Θα πρέπει να το δοκιμάσεις. Μπορεί να σε μαλακώσει λίγο, να σαι κάνει άνθρωπο ξανά.

 Πάντα πίστευα πως κακομαθαίνω τα παιδιά μου σημαίνει να υποκύπτω σε κάθε υλική του επιθυμία. Σημαίνει ότι τους αγοράζω πολλά παιχνίδια αντί να τα αφήσω να γνωρίσουν τις πραγματικές τους ανάγκες. Τα παιδιά μου έχουν παιχνίδια, αλλά είναι ο τύπος των παιδιών που χρειάζονται πολύ χρόνο μαζί μου. Χρειάζονται και οι δυο να τους έχω στην αγκαλιά μου. Και πάντα υποκύπτω γιατί είμαι η μαμά τους. Είναι καθήκον, τιμή και δουλειά μου να τα έχω αγκαλιά. Ονομάζεται μητρότητα.

 Άφησέ με να υπερηφανευτώ για όλα τα πράγματα που μπορώ και κάνω ενώ κρατάω τα παιδιά μου: Μπορώ να βαφτώ, να βουρτσίσω τα δόντια μου, να στεγνώσω τα μαλλιά μου, να μαγειρέψω.

 Έτσι θα συνεχίσω να τα κρατάω. Θα τα φοράω με τον μάρσιπο. Θα τα παίρνω αγκαλιά όποτε μου το ζητάνε. Μέχρι να μη το ζητάνε πια, γιατί μια μέρα θα σταματήσουν.

 Όταν θα σταματήσουν να το ζητάνε, τότε θα ξέρω πως έχω κάνει τη δουλειά μου. Ευτυχώς δε θα συμβεί μέχρι να μεγαλώσουν και να φύγουν και θα κάνουν τα δικά τους παιδιά που θα τους ζητάνε συνεχή στοργή. Και τα αγόρια μου ευτυχώς θα ξέρουν από την εμπειρία τους πως να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των παιδιών τους.

 Μια στιγμή. Νιώθω μικρά δάχτυλα να μου τραβάνε το πόδι. Κάποιος θέλει αγκαλιά.

 Συγνώμη έχω δουλειά. Πρέπει να κακομάθω τα παιδιά μου.

 Lisa Carmody Doiron
Πηγή
Συγνώμη, αλλά ΝΑΙ θα κακομάθω τα παιδιά μου! Reviewed by Marle Myro on 2:01 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by The World © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.