Τα Δόντια του ήταν στραβά αλλά δεν είχε Λεφτά για να βάλει Σιδεράκια. Δείτε ΤΙ σκέφτηκε για να τα ισιώσει!


Ο Amos Dudley είχε ένα πρόβλημα. Δεν του άρεσαν τα στραβά δόντια του και χρειαζόταν σιδεράκια, αλλά ήταν ένας φτωχός φοιτητής. Έτσι, αναζήτησε τη λύση μέσω της τεχνολογίας και
εκτύπωσε σε 3D εκτυπωτή τα σιδεράκια του
Ο Dudley είναι ένας 23χρονος φοιτητής ψηφιακού σχεδίου στο New Jersey Institute of Technology. Είπε ότι φορούσε σιδεράκια στο γυμνάσιο, αλλά δεν τα συντηρούσε σωστά.[post_ad]“Ένιωθα άσχημα για τα δόντια μου, από τη μία γιατί ήταν στραβά και από την άλλη γιατί τα είχα παρατήσει”, είπε. “Ένιωθα ότι είχα χαραμίσει τα χρήματα που ξόδεψαν οι γονείς μου για τα σιδεράκια.”

Γράφει στο μπλογκ του ότι είχε αρχίσει να του πέφτει η αυτοπεποίθηση λόγω των δοντιών και είχε σταματήσει να χαμογελάει όσο παλιά. “Δεν χαμογελούσα και αυτό ήταν γιατί δεν μου άρεσαν τα δόντια μου”, γράφει.


Ο Dudley άρχισε να ψάχνει στο ίντερνετ για διαφανή σιδεράκια για να διορθώσει τα δόντια του, όταν πρόσeξε κάτι: τα σιδεράκια που κοιτούσε έμοιαζαν με κάτι που θα μπορούσε να εκτυπώσει και ο ίδιος σε 3D εκτυπωτή, στον οποίο είχε πρόσβαση σαν φοιτητής ψηφιακού σχεδίου.
“Τι μπορεί να σταματήσει κάποιον που έχει πρόσβαση σε 3D εκτυπωτή από το να εκτυπώσει ο ίδιος τα σιδεράκια του;” είπε. Ο Dudley λέει ότι το κίνητρο του δεν ήταν καθαρά οικονομικό, γιατί θα μπορούσε να πληρώσει για τα σιδεράκια μόνο αφού αποφοιτούσε σε μερικά χρόνια.
Οι λόγοι ήταν εν μέρει οικονομικοί, αλλά ήθελε να κάνει ένα πείραμα εκτυπώνοντας ο ίδιος τα σιδεράκια του. “Όταν συνειδητοποίησα ότι μπορώ να κάνω κάτι που θα προκαλέσει αναταραχή, δείχνοντας παράλληλα τις ικανότητες μου σαν σχεδιαστής και δημιουργός και διορθώνοντας κάτι που με έριχνε, ουσιαστικά δωρεάν, ένιωσα ότι άξιζε το ρίσκο”.
Μετά από πολλή έρευνα, ο Dudley έφτιαξε το δικό του σετ από 12 σιδεράκια. Κατέγραψε τη διαδικασία στο μπλογκ του και σημειώνει ότι έφτιαξε τα σιδεράκια σαν μέρος μιας εργασίας για τη σχολή του.
Του κόστισε κάτω από $60, πολύ λιγότερα από τα $8.000 που κοστίζουν κανονικά τα διαφανή σιδεράκια. Ο Dudley πρόσθεσε ότι ολοκλήρωσε το πρότζεκτ με την υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων του.
“Το είπα στους φίλους και την οικογένεια μου, το βρήκαν υπέροχο”, είπε. “Η οικογένεια μου είναι πολύ υποστηρικτική.” Δούλεψαν όμως; Μετά από 16 εβδομάδες, τα δόντια του Dudley έχουν διορθωθεί σημαντικά.
Ο Dudley λέει ότι τα σιδεράκια είναι αόρατα και ότι πονάει λιγότερο τώρα που τα άλλαξε. “Το πιο σημαντικό είναι ότι νιώθω ότι μπορώ να χαμογελάω ελεύθερα πια”, έγραψε.
Αν και πολλοί σχολίασαν στο μπλογκ του ότι θα έπρεπε να ασχοληθεί με αυτό, ο Dudley λέει ότι δεν σκοπεύει να φτιάξει σιδεράκια για κάποιον άλλο. Αλλά, είπε “Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος από την κατάσταση με τους ορθοδοντικούς.”
“Δεν υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός και οι τιμές είναι πολύ υψηλές”
Credit: buzzfeed.com

Τα Δόντια του ήταν στραβά αλλά δεν είχε Λεφτά για να βάλει Σιδεράκια. Δείτε ΤΙ σκέφτηκε για να τα ισιώσει! Reviewed by Unknown on 6:36 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by The World © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.