Gateau Σοκολάτας! Σο..κολασμένο υγρό κέικ


Από μέσα αφράτος συνδυασμός λιωμένης σοκολάτας και από έξω αφράτο νωπό κεικάκι..

Υλικά
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
200 γραμ. μαργαρίνη σκληρή (πλάκα) σε κομματάκια
150 γραμ. λευκή ή καστανή ζάχαρη
8 μεγάλα αυγά
1 βανίλια
330 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
100 γραμ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα (ψίχα ανάλατη)
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. μάυρο ρούμι

(η συνταγή γίνεται και χωρίς τα φυστίκια και το ρούμι)
(Εάν δεν έχετε φυστίκια Αιγίνης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε φουντούκι, είτε αμύγδαλο, είτε και να μην βάλλετε τίποτα.)

(Αντί για ρούμι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όποιο λικέρ ή κονιάκ σας αρέσει. Επίσης μπορείτε να κάνετε την συνταγή χωρίς να χρησιμοποιήσετε κάποιο ποτό.)
[post_ad]Εκτέλεση
Κόβουμε την κουβερτούρα σε αρκετα μικρά και όσο πιο λεπτά κομμάτια μπορούμε.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι για να απορρίψουμε πιθανόν κομπάκια που έχουν δημιουργηθεί από την υγρασία και του ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι.

Κάνουμε το μπεν μαρί μας για να λιώσει σωστά η κουβερτούρα (Βάζουμε ένα κατσαρολάκι ή ένα μεταλλικό σκέυος-μπωλ σε μια κατσαρόλα με νερό χωρίς να ακουμπάει ο πάτος του μπωλ στο νερό. Το ζεστό νερό θα ζεστάνει απαλά το σκεύος μας και η σοκολάτα θα λιώσει ομοιόμορφα.

Ρίχνουμε μέσα στο σκέυος με την κουβερτούρα, την μαργαρίνη.

 Αφού έχει ζεσταθεί πλέον καλά ρίχνουμε μέσα και την ζάχαρη. Στο σκέυος με το μπεν μαρί ρίχνουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς, την βανίλια, το ποτό. Ρίχνουμε και το κοσκινισμένο αλέυρι.

Αλείφουμε την φόρμα με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο (προαιρετικά) για να έχει και καλύτερο χρώμα.

Ρίχνουμε το ομογενοποιημένο μας μίγμα στην φόρμα.

Ανάψτε τον φούρνο στο πιο δυνατό με αντίσταση. Μόλις φτάσει στην πιο δυνατή του θερμοκρασία βάζουμε το γλυκό μας μέσα να ψηθεί για πέντε λεπτά. Μόλις περάσουν πέντε λεπτά κλέινουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα το γλυκό για άλλα 15 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου. Το γλυκό σας είναι έτοιμο!

Μπορείτε να το γαρνίρετε είτε με λιωμένη κουβερτούρα, λευκή σοκολάτα κλπ..
(Εάν δεν έχετε φυστίκια Αιγίνης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε φουντούκι, είτε αμύγδαλο, είτε και να μην βάλλετε τίποτα.)

(Αντί για ρούμι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όποιο λικέρ ή κονιάκ σας αρέσει. Επίσης μπορείτε να κάνετε την συνταγή χωρίς να χρησιμοποιήσετε κάποιο ποτό.)

Σοφία Ίντου
Gateau Σοκολάτας! Σο..κολασμένο υγρό κέικ Reviewed by Marle Myro on 7:46 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by The World © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.