Φτιάξτε την αυθεντική ισπανική Σαγκρία!



Απο τα αγαπημένα ποτά που πίνουν οι περισσότεροι στις παρέες..είναι τόσο απλό να φτιάξετε μόνοι σας και να νιώσετε λίγο Ισπανοί!!(λέμε τώρα)Υπάρχουν πολλές συνταγές,προσπαθώ εδώ και καιρό να βρω την πιο αυθεντική Ισπανική..η πρώτη νομίζω είναι η πιο κοντινή στο πρωτότυπο..αλλά η αγαπημένη μου είναι η δέυτερη συνταγή λόγω του πολύ γλυκού αρώματος..η επιλογή δική σας!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΟ 1 
-2 μπουκάλια κόκκινο κρασί 
 -1 λίτρο χυμός πορτοκάλι
 -φρούτα εποχής 
προαιρετικά: 1 ποτηράκι quadro 
[post_ad]Προετοιμασία:
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τα δύο μπουκάλια κρασί και ανακατεύουμε με τον χυμό πορτοκάλι. . Αν θέλετε να γλυκίσει κι άλλο βάλτε ένα ποτηράκι quadro Προσοχή: ΔΕΝ προσθέτουμε ζάχαρη αν θέλουμε να γλυκίσει γιατί η ζάχαρη θα κάνει την σαγκρία μας πιο δυνατή!
Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο αφήνοντας το (ιδανικά) για 24 ώρες! Χρησιμοποιούμε φρούτα εποχής! Εγω συνήθως χρησιμοποιώ ανανά και ένα μήλο.
2 με 3 ώρες πριν το σερβίρισμα ξεφλουδίζουμε τα φρούτα προσέχοντας να κοπεί ο φλοιός μονομιάς αποκτώντας μία σπειροειδή μορφή. Βάζουμε στην άκρη τους φλοιό και κόβουμε τα φρούτα σε μικρά μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα μας.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για να πάρει γεύση και από τα φρούτα.
 ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΟ 2
Υλικά
 1 lt κόκκινο κρασί 
100 γρ. ζάχαρη 
100 ml brandy ή κονιάκ.. 
1 κομμάτι κανέλλα 
2 πρέζες μοσχοκάρυδο 

Εκτέλεση
 Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες ειδικά για σαγκρία μαζί με κουτάλα και ποτήρια). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βέβαια και μια βαθιά πιατέλα ή ότι άλλο παρεμφερές έχετε, απλά είναι θέμα εμφάνισης. Προσθέστε λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού, μήλου, λεμονιού και ροδάκινου. Σκεπάστε την κανάτα και αφήστε τη γύρω στις 2 ώρες στο ψυγείο ώστε να απορροφήσει το κρασί το άρωμα των φρούτων. Σερβίρετε με 250 ml παγωμένη σόδα (προαιρετικά)

Πηγή
Φτιάξτε την αυθεντική ισπανική Σαγκρία! Reviewed by Marle Myro on 12:50 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by The World © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.