Οι 10 καλύτερες χώρες (και οι 4 χειρότερες) στην Ευρώπη για όσους ψάχνουν δουλειά [εικόνες]


Τα υψηλά επίπεδα απασχόλησης και η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι ζωτικής σημασίας παράγοντες τόσο για την οικονομική ανάπτυξη όσο και για την ευημερία και την ευτυχία των πολιτών της κάθε χώρας. 

Η ιστοσελίδα σύγκρισης μισθών Glassdoor έχει κάνει τη δική της λίστα με τις ευρωπαϊκές χώρες όπου οι συνθήκες είναι καλύτερες για να αναζητήσει κανείς δουλειά. Στη λίστα περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, η οποία παραδόξως δεν βρίσκεται στην τελευταία θέση. Την ξεπερνά η Ισπανία…

Η Glassdor κατέληξε στην παρακάτω κατάταξη χρησιμοποιώντας δεδομένα και της Eurostat και του ΟΟΣΑ. Ουσιαστικά βαθμολόγησε τις επιδόσεις κάθε χώρας σε διάφορες μεταβλητές της απασχόλησης, δίνοντας σε κάθε χώρα βαθμούς από το 0 έως το 1.

Εσθονία 
Είναι μακράν η καλύτερη ευρωπαϊκή χώρα για όσους αναζητούν δουλειά. Το μικρό κράτος της Βαλτικής με τους μόλις 1,3 εκατ. κατοίκους έχει εξαιρετικές επιδόσεις σε τρεις δείκτες εργασίας, της προσωρινής απασχόλησης, της προσωρινής απασχόλησης νέων και της μερικής απασχόλησης. Μόλις το 3% των εργαζομένων βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής απασχόλησης (το καλύτερο ποσοστό στην ΕΕ).

Νορβηγία


 Μεγάλη Βρετανία 

 Αυστρία
Είναι η μόνη χώρα που έχει περισσότερους εργαζόμενους από ότι πριν την οικονομική κρίση.

Δανία
Το 10% των νέων Δανών είναι άνεργοι, ποσοστό μικρότερο από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ.

Γερμανία 
Οι θέσεις εργασίας στη Γερμανία αυξάνονται με καλύτερο ρυθμό από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, μετά την οικονομική κρίση. 2.8% περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν στη Γερμανία σήμερα σε σχέση με το 2007.
[post_ad]Ελβετία 

 Βέλγιο 

 Φινλανδία

 Ολλανδία
 Ο μόνος τομέας που δεν τα καταφέρνουν είναι αυτός της προσωρινής εργασίας…

Γαλλία 
 Συγκαταλέγεται στις χειρότερες πέντε χώρες όσον αφορά την ανεργία των νέων αλλά και την προσωρινή απασχόληση. Η ανεργία των νέων ξεπερνά το 20% ενώ το 15% εργάζεται σε προσωρινή απασχόληση (ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 11%).

Ιταλία
 Εχει την τρίτη υψηλότερη ανεργία νέων στην από τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Ξεπερνά το 40%, όπως δηλαδή και στην Πορτογαλία.

Ελλάδα
 Στην Ελλάδα η ανεργία έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, τα τελευταία χρόνια.

Ισπανία
Πηγή
Οι 10 καλύτερες χώρες (και οι 4 χειρότερες) στην Ευρώπη για όσους ψάχνουν δουλειά [εικόνες] Reviewed by Unknown on 4:26 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by The World © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.