Χριστουγεννιάτικη συνταγή από την Σάμο! (Πηχτή)



Η χώρα μας είναι γεμάτη συνταγές, έθιμα και παραδόσεις. Τα Χριστούγεννα, παρά τις όποιες ομοιότητές τους σε όλη την Ελλάδα, ακολουθούν και τοπικές συνήθειες. Βρήκαμε πιάτα που μαγειρεύονται τις ημέρες των γιορτών σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και θα σας παρουσιάζουμε με χαρά και υπερηφάνεια κάθε μέρα και από ένα.

Πηχτή (Σάμος)

Υλικά: 1/2 κιλό χοιρινό
2 πόδια χοιρινά
1 κεφάλι σκόρδο
1/2 ποτήρι ξύδι
Χυμός από 5 λεμόνια
Αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένετε τα πόδια χοιρινού και τα βράζετε στη χύτρα ταχύτητας για 1,5 ώρα. Σουρώνετε το ζωμό από τα χοιρινά πόδια και το βάζετε σε μια κατσαρόλα. Κόβετε το κρέας γύρο από τα πόδια και το προσθέτετε στην κατσαρόλα με το ζωμό. Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό, βάζετε το κρέας και το βράζετε για 1 ώρα. Μόλις ψηθεί το σουρώνετε και κρατάτε το ζωμό. Ψιλοκόβετε το κρέας και το προσθέτετε μαζί με το ζωμό του στη κατσαρόλα με τα πόδια. Τα σιγραβράζετε όλα μαζί για 15 λεπτά.
Καθαρίζετε το κεφάλι σκόρδου και το χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με το ξύδι και λίγο αλάτι. Προσθέτετε στο μίγμα το λεμόνι και το περιχύνετε στο κρέας. Ανακατεύετε, δοκιμάζετε μήπως χρειάζεται αλάτι και το αφήνετε για 15 λεπτά ακόμα να σιγοβράσει. Μοιράζετε την πηχτή σε μπολ και την αφήνετε να κρυώσει. Μόλις πήξει αναποδογυρίζετε το μπολ και σερβίρετε.
Πηγή
Χριστουγεννιάτικη συνταγή από την Σάμο! (Πηχτή) Reviewed by Marle Myro on 4:10 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by The World © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.