Η Κίνα απαγόρευσε την υλοτομία σε όλα τα δάση της


Η κυβέρνηση ψήφισε νέο πενταετές πρόγραμμα για το περιβάλλον

Σε καθολική απαγόρευση της υλοτόμησης των δασών για εμπορικούς σκοπούς περνά η Κίνα, που ψήφισε χθες σχετικό πενταετές πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει επίσης και δράσεις που αφορούν στο νερό αλλά και τις βιομηχανίες. «Το 13ο σε σειρά πενταετές πρόγραμμα θα επεκτείνει την απαγόρευση σε εθνικό επίπεδο» δήλωσε χθες μέλος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.   

Το Μάρτιο, το Κομμουνιστικό Κόμμα είχε μπλοκάρει την ξύλευση σε συγκεκριμένες ζώνες, μετά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στην επαρχία Heilongjiang από τον περασμένο Απρίλιο.  

 Το πλάνο περιλαμβάνει επίσης ένα «αυστηρό σχέδιο δράσεων» που αφορά στην κατανάλωση νερού και στη ρύπανση με την κυβέρνηση να εξετάζει και αύξηση στην τιμή του νερού προκειμένου να αποτρέψει τους πολίτες από την αλόγιστη σπατάλη. 

 Στα επόμενα χρόνια «το πράσινο» θα είναι σημείο αναφοράς για την κυβέρνηση, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την επείγουσα ανάγκη της να ρίξει βάρος στην προστασία του περιβάλλοντος και να ανοίξει το δρόμο για την οικονομική ανάπτυξη. 

Οι περιβαλλοντολόγοι χαιρέτισαν τα μέτρα και εξέφρασαν την ελπίδα πως τέτοιου είδους δυναμικές ενέργειες θα μπορέσουν επιτέλους να σταματήσουν την περιβαλλοντική καταστροφή.
Πηγή
Η Κίνα απαγόρευσε την υλοτομία σε όλα τα δάση της Reviewed by Unknown on 6:25 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by The World © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.